De golfbaan dateert uit 1930 en behoort tot de ‘oude zestien’, waaronder ook de Haagsche en de Hilversumsche. Ze zijn opgericht vóór de oorlog en vormen de klassieke golfbanen van Nederland. Het ontwerp komt van Gerry del Court van Krimpen, die zich hiervoor liet inspireren door de legendarische baanontwerper Harry Colt. Vooral in de wintermaanden is te zien hoe hij van de natuurlijke glooiingen van het landschap gebruik heeft gemaakt.

Bezetting

Status

Starttijd reserveren

Gasten die willen reserveren kunnen contact opnemen met De Hattemse Hoeve op nummer +31(0)38-4441909. Hierboven kunt u bekijken wanneer de baan bezet is en wanneer er starttijden beschikbaar zijn. De greenfee tarieven staan op deze pagina.
Alleen leden kunnen direct een starttijd reserveren via de link op de homepage in het leden gedeelte. Mocht u als lid een gast willen introduceren, dan graag een starttijd reserveren via bovenstaand telefoonummer. 

De holes

 • De Hattemse wordt in het algemeen als zeer uitdagend ervaren vanwege de relatief kleine of ondiepe greens, die vaak ook nog verhoogd liggen. De glooiing in het landschap bemoelijkt op een aantal holes de ligging van de bal. Op het eerste gezicht is de baan wat korter dan gemiddeld, maar deze kortere lenge wordt ruimschoots gecompenseerd door de smallere fairways en stugge rough. Let bij het afslaan op hole 1 op spelers die op hole 6 lopen. Deze twee holes kruisen elkaar.
 • Hole 1: De afslagplaatsen geven goed zicht op de hole en op de rij eiken die ervoor staan. Gebruik de ruimte aan de linkerkant, dan vormen de bomen geen obstakel. Het verlaagde pad achter de green en het riviertje ‘De Grift’ (out of bounds) zullen u verder uitdagen.
 • Hole 2 is een dogleg met een grote knik naar rechts, waarin drie bunkers staan. Houd bij de afslag daarom zoveel mogelijk links aan. De green – rondom de hole – loopt op en is bol van vorm met aan de linker- en rechterkant een bunker. Met name de rechter bunker kan het u moeilijk maken.
  Hole_2_voor_boekje_Small.jpeg
 • Hole 3: Aan de rechterkant ligt een bunker met een wand van gestapelde graszoden. De green heeft een moeilijk aan te spelen klein verhoogd plateau. Speel naar het midden van de green. N.B. De hole is in de jaren 80 aangelegd en is het eerste ontwerp van de bekende baanarchitect Alan Rijks.
 • Hole 4: Een lange par 4-holes die door de meeste spelers als een par-5 holes gespeeld wordt. Houd er rekening mee dat er achter de green nog een bunker schuilgaat. En op de route ligt een diepe greenside bunker. Te korte ballen rollen terug en ballen die laag aankomen schieten door. Succes!
 • Hole 5: Als de green vanaf de linkerkant wordt benaderd, staan de bunkers aan de linker- en rechterkant niet in de weg, evenals de grote boom. De hole levert dan weinig problemen op. Ga even kijken bij de hoog gelegen afslagplaats van de dames. Deze biedt een prachtig uitzicht over de baan.
 • Hole 6 is de signatuur hole van de baan. De eik vindt u terug in het logo van de club. De hole speelt veel langer dan de lengte aangeeft. De route is heuvelachtig en de green ligt verhoogd. Vangt de eeuwenoude eik rechts voor de green de bal, dan gooit zij die meestal in de grasbunker aan haar voet. De green helt sterk van achteren naar voren. Een par op deze 6e hole staat gelijk aan een birdie op een langere hole op andere banen.
 • Hole 7: Een korte hole zonder bunkers. Misschien lukt het u om in één slag de green te bereiken? Onderschat de hole niet: de fairway is grillig en loopt na de  heuvel links af naar beneden. Aan de rechterkant (150 - 160 meter heren, 110 - 120 meter dames) bevindt zich een plateau. Deze is vanaf de afslagplaats moeilijk te zien.
 • Hole 8: Een kleine hole met een green die uit twee delen bestaat. Het achterste plateau ligt hoger. Over de hele breedte voor de green ligt een bunker. En rechtsvoor bevindt zich een mooie (pot)bunker. Deze is niet zichtbaar vanaf de afslagplaats. Het loont om sowieso te kijken!
 • Hole 9: Tot slot een lange hole. De hole speelt lang. Ze loopt geleidelijk op en wordt zeventig meter vóór de green smaller. Kies 'voor of door de poort'. Rechts voor de green ligt een bunker. Deze oogt dichterbij dan in werkelijkheid. Een hole dus waar u goed bij moet nadenken over plaatsing en clubkeuze. Wees niet te kort!

Baanhandicap calculator en tabellen

Scorekaart 18 holes

Scorekaart 9 holes

Plaatselijke regels

Algemeen

 1. Baanpersoneel heeft altijd voorrang.
 2. Spelers spelende op de 1e /10e hole worden geacht voorrang te verlenen aan de spelers op de 6e /15e hole.

Plaatselijke regels per 1-1-2019

 1. Buiten de baan is gemarkeerd met witte palen, palen met een witte band of witte “punaises”.
 2. Alle paden en wegen zijn integraal deel van de baan.
 3. De kunstgras afslagmatten op hole 8/17 zijn integraal deel van de baan wanneer zij in gebruik zijn als afslagplaats.
 4. Houtsnippers zijn losse natuurlijke voorwerpen (R. 15).
 5. Grond in bewerking (GUR) aangegeven met bordjes, blauwe paaltjes met groene koppen, of een blauwe lijn en een paaltje met een groene kop is een verboden speelzone.  Bij een belemmering door deze verboden speelzone is het verplicht deze zonder straf te ontwijken volgens Regel 16-1f
 6. Jonge aanplant gemerkt met blauw lint of door een witte lijn op de grond en een paal met een groene kop, en aangepaalde bomen vormen een verboden speelzone. Als de bal van een speler ergens op de baan, maar niet in een hindernis ligt en deze ligt op of tegen een dergelijke boom of een dergelijke boom vormt een belemmering voor de stand van de speler of de ruimte voor de voorgenomen swing, dan moet de speler de belemmering ontwijken volgens Regel 16.1f.
 7. Alle afstandspalen en palen die een hindernis aangeven zijn vaste obstakels.
 8. Het gebied binnen de hindernis vóór de gele tee van hole 9/18, gemarkeerd door rode paaltjes met een groene kop, is een verboden speelzone. Als een bal binnen de hindernis in deze verboden speelzone ligt, mag de bal niet worden gespeeld zoals deze ligt en moet de belemmering door de verboden speelzone worden ontweken volgens Regel 17.1 Als extra mogelijkheid mag de speler de oorspronkelijke bal of een andere bal droppen in de gemarkeerde droppingzone met bijtelling van een strafslag. Deze droppingzone is een dropzone zoals bedoeld in Regel 14.3.

Straf voor overtreding van de Plaatselijke Regels: algemene straf (zie Regel 1-3)

Gedragsregels

 1. De hindernis voor de gele tee op hole 9/18 mag absoluut niet worden betreden.
 2. Telefoneren in de baan is niet toegestaan, tenzij er sprake is van een noodgeval

Het bestuur behoudt zich bij overtreding van deze gedragsregels het recht voor de betreffende speler van de baan te verwijderen.