De Hattemse Golf & Country Club ligt in de bosrijke omgeving van het charmante Hanzestadje Hattem. De uitdagende 9-holes baan combineert bos- en parkholes en is voor een deel in heuvelachtig terrein gelegen. De holes volgen de natuurlijke glooiingen van zandruggen die in de ijstijd zijn ontstaan. De baan van de Hattemse Golf dateert van 1930 en is in Nederland één van de zestien golfbanen die voor de oorlog ontworpen zijn. Een aantal bomen stamt nog uit de tijd van vóór de oprichting in 1930. Dit jaar staat de Hattemse op plaats 4 in de top-30 van 9 holes golfbanen.

De baan is mooi, compact,  gevarieerd, en zeer uitdagend. Er zijn 4 bosholes en de overige 5 holes liggen in het Gelderse IJssellandschap.  De veelal kleine greens worden goed bewaakt door vele bunkers en liggen in een aantal gevallen verhoogd. Hierdoor is het een uitdaging om ze aan te spelen. Ook de verhoogde afslagplaatsen geven de baan een uniek karakter.

Status

Binnen de horeca is vanaf 25 september 2021 het tonen van een QR code of een vaccinatiebewijs verplicht. Ook kunt u een negatief testbewijs wat maximaal 24 uur van de te voren is afgenomen laten zien.

Bent u niet gevaccineerd en heeft u geen geldig testbewijs dan heeft u geen toegang tot het clubhuis. Natuurlijk kunt u dan wel gebruik maken van het terras.

DAAROM GOLFEN OP DE HATTEMSE...

Hans Lambrechts heeft meegedaan aan de inloopavond en de clinic die onlangs is gehouden en heeft daarvan samen met cameraman Henk Tabois een mooie filmreportage gemaakt over de Hattemse: