De Hattemse Golf & Country Club ligt in de bosrijke omgeving van het charmante Hanzestadje Hattem. De uitdagende 9-holes baan combineert bos- en parkholes en is voor een deel in heuvelachtig terrein gelegen. De holes volgen de natuurlijke glooiingen van zandruggen die in de ijstijd zijn ontstaan. De baan van de Hattemse Golf dateert van 1930 en is in Nederland één van de zestien golfbanen die voor de oorlog ontworpen zijn. Een aantal bomen stamt nog uit de tijd van vóór de oprichting in 1930. Dit jaar staat de Hattemse op plaats 4 in de top-30 van 9 holes golfbanen.

De baan is mooi, compact,  gevarieerd, en zeer uitdagend. Er zijn 4 bosholes en de overige 5 holes liggen in het Gelderse IJssellandschap.  De veelal kleine greens worden goed bewaakt door vele bunkers en liggen in een aantal gevallen verhoogd. Hierdoor is het een uitdaging om ze aan te spelen. Ook de verhoogde afslagplaatsen geven de baan een uniek karakter.

Status

Twijfel je of golf wel iets voor jou is? Zaterdag 21 mei 2022 kun je vanaf 10.30 uur bij de Hattemse kosteloos en zonder verplichtingen meedoen met een kennismaking met golf. Kom en neem deel aan een gratis proefles of speel een ronde op onze mooie baan.

HGCC bestaat al sinds 1930 en behoort tot de oudste banen van ons land. Een prachtige omgeving waar je op een ideale manier kunt ontspannen in de buitenlucht. Golf wordt steeds populairder en is voor alle leeftijden. Het is een combinatie van fysiek en mentaal bezig zijn, goed voor je conditie met weinig blessures. Daarnaast is het goed voor je sociale contacten. Voor of na het spelen kun je genieten van een drankje of hapje in ons gezellige clubhuis of op het terras.

Maakt kennis met de Hattemse en het golfspel. Op 21 mei vanaf 10.30 uur is iedere belangstellende welkom. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wil je meedoen, geef je dan snel op door een mailtje te sturen naar het secretariaat
Hattemse Golf & Country Club, Veenwal 11, 8051 AS Hattem