Beschrijving per hole

De onderstaande layout van de baan is interactief. Klik op een hole voor de detail beschrijving en bijbehorende impressie.

Baan layout Hole 1 Hole 2 Hole 3 Hole 4 Hole 5 Hole 6 Hole 7 Hole 8 Hole 9

Playing handicap overzicht

Selecteer onderstaand overzicht voor vergroting.

Dames (18 en 9 holes)  Heren (18 en 9 holes)
 playinghcpdames  playinghcpheren

Hole 9
hole_9.jpg
Tot slot een lange hole. De afslagplaats voor de heren is bereikbaar via de Arnold Balsterbrug. De hole speelt lang. Ze loopt geleidelijk op en wordt zeventig meter vóór de green smaller. Kies 'voor of door de poort'. Rechts voor de green ligt een bunker. Deze oogt dichterbij dan in werkelijkheid. Een hole dus waar u goed bij moet nadenken over plaatsing en clubkeuze. Wees niet te kort!

Hole 8
hole_8.jpeg
Een kleine hole met een green die uit twee delen bestaat. Het achterste plateau ligt hoger. Over de hele breedte voor de green ligt een bunker. En rechtsvoor bevindt zich een mooie (pot)bunker. Deze is niet zichtbaar vanaf de afslagplaats. Het loont om sowieso te kijken!

Hole 7
hole_7_fairway.jpeg
Een korte hole zonder bunkers. Misschien lukt het u om in één slag de green  te   bereiken? Onderschat de hole niet: de fairway is grillig en loopt na de  heuvel links af naar beneden. Aan de rechterkant (150 - 160 meter heren, 110 - 120 meter dames) bevindt zich een plateau. Deze is vanaf de afslagplaats moeilijk te zien.

Hole 6
hole_6_rough.jpeg
Hole 6 is de signatuur hole van de baan. De eik vindt u terug in het logo van de club. De hole speelt veel langer dan de lengte aangeeft. De route is heuvelachtig en de green ligt verhoogd. Vangt de eeuwenoude eik rechts voor de green de bal, dan gooit zij die meestal in de bunker aan haar voet. De green helt sterk van achteren naar voren. Een par op deze 6e holestaat gelijk aan een birdie op een langere hole op andere banen.

Hole 5
hole_5_afslag_boven.jpeghole_5_rode_boom_lente.jpghole_5_afslag_bl.jpeg
Als de green vanaf de linkerkant wordt benaderd, staan de bunkers aan de linker- en rechterkant niet in de weg, evenals de grote boom. De hole levert dan weinig problemen op. Ga even kijken bij de hoog gelegen afslagplaats van de dames. Deze biedt een prachtig uitzicht over de baan.

Hole 4
hole_4_green.jpeggreen_fairway_4.jpegdoorkijk_naar_green_4.jpeg
Een lange par 4-holes die door de meeste spelers als een par-5 holes gespeeld wordt. Houd er rekening mee dat er achter de green nog een bunker schuilgaat. En op de route ligt een diepe greenside bunker. Te korte ballen rollen terug en ballen die laag aankomen schieten door. Succes!

Hole 3
hole3_tee.JPG

Aan de rechterkant ligt een bunker met een wand van gestapelde graszoden. De green heeft een moeilijk aan te spelen klein verhoogd plateau. Speel naar het midden van de green.

N.B. De hole is in de jaren 80 aangelegd en is het eerste ontwerp van de bekende baanarchitect Alan Rijks.

Hole 1
hole_1.jpeghole_1_tee_rood.jpeggreen_hole_1.jpeg
De afslagplaatsen geven goed zicht op de hole en op de rij eiken die ervoor staan. Gebruik de ruimte aan de linkerkant, dan vormen de bomen geen obstakel. Het verlaagde pad achter de green en het riviertje ‘De Grift’ (out of bounds) zullen u verder uitdagen.

Hole 2
000.jpeg001.jpeg002.jpeg
Hole 2 is een dogleg met een grote knik naar rechts, waarin drie bunkers staan. Houd bij de afslag daarom zoveel mogelijk links aan. De green – rondom de hole – loopt op en is bol van vorm met aan de linker- en rechterkant een bunker. Met name de rechter bunker kan het u moeilijk maken.

Hole_2_voor_boekje_Small.jpeg