De Hattemse Golf & Country Club ligt in de bosrijke omgeving van het charmante Hanzestadje Hattem. De uitdagende 9-holes baan combineert bos- en parkholes en is voor een deel in heuvelachtig terrein gelegen. De holes volgen de natuurlijke glooiingen van zandruggen die in de ijstijd zijn ontstaan. De baan van de Hattemse Golf dateert van 1930 en is in Nederland één van de zestien golfbanen die voor de oorlog ontworpen zijn. Een aantal bomen stamt nog uit de tijd van vóór de oprichting in 1930. Dit jaar staat de Hattemse op plaats 4 in de top-30 van 9 holes golfbanen.

De baan is mooi, compact,  gevarieerd, en zeer uitdagend. Er zijn 4 bosholes en de overige 5 holes liggen in het Gelderse IJssellandschap.  De veelal kleine greens worden goed bewaakt door vele bunkers en liggen in een aantal gevallen verhoogd. Hierdoor is het een uitdaging om ze aan te spelen. Ook de verhoogde afslagplaatsen geven de baan een uniek karakter.

De kwaliteit van het klassieke ontwerp blijkt tijdloos: van de negen holes die de baan telt behoren er drie tot de beste van Nederland. Zo kregen in 2010 hole 4 en 9 een special vermelding. De 6e/15e hole werd dat jaar tot vijfde par 4 van Nederland benoemd. Het is een echte “signature” hole, waarbij de sterk glooiende green extra bewaakt wordt door een karakteristieke eik. De eik van hole 6 staat uitgebeeld in het logo van de inmiddels 91-jarige club.

Er is nog altijd een aantal maatregelen van toepassing.

Gasten en greenfee-spelers zijn welkom op de Hattemse. Leden, greenfee-spelers en gasten mogen weer rondes van 18 holes per dag spelen. Indien men wil golfen dan dient tevoren een starttijd gereserveerd te worden. Reserveren kan dagelijks tussen 09:00 en 13:00 uur telefonisch via 038-444 1909. Leden van de Hattemse kunnen via Proware een starttijd boeken.

Om zoveel mogelijk golfers de gelegenheid te geven om een ronde te spelen wordt de voorkeur gegeven aan drieballen. Iedereen is verplicht zich bij de receptie te melden alvorens te gaan golfen.

DAAROM GOLFEN OP DE HATTEMSE...

Hans Lambrechts heeft meegedaan aan de inloopavond en de clinic die onlangs is gehouden en heeft daarvan samen met cameraman Henk Tabois een mooie filmreportage gemaakt over de Hattemse:

HATTEMSE HOEVE weer open

hoeve1Elke dag tussen 09:00 tot 22:00 uur zijn gasten welkom op het terras van de Hattemse Hoeve. Iedereen wordt aan tafel bediend. Het is niet de bedoeling zelf naar binnen te lopen voor een bestelling. De stoelen mogen niet verplaatst worden.

Ook binnen is weer plaats voor maximaal 30 personen, met bediening aan tafel. De keuken is open van woensdag t/m maandag van 11:30 tot 20:00 uur. Op dinsdag dus niet.

Iedereen dient de bekende anderhalve meter afstand in acht te nemen en binnen een mondkapje te dragen. In het clubhuis zijn looplijnen uitgezet naar de receptie, de toiletruimte en de uitgang. Iedereen wordt dringend verzocht deze in acht te nemen.

Ook het Take Away plein aan de zijkant van het clubhuis is van 09:00 tot 20:00 uur open. Hier is geen bediening. Leden en gasten kunnen door de zij-ingang van het clubhuis naar binnen gaan om een bestelling door te geven aan de bar. De consumpties worden mee naar buiten genomen en genuttigd op het Take Away plein, waar banken, tafels en stoelen staan.